2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl mjölk
150g smält smör eller margarin
4 1/2 dl vetemjöl
1 msk kakaopulver
2 tsk vanillinsocker
2 tsk bakpulver
Glasyr
200g/2dl florsocker
1 msk kakaopulver
1 tsk vanillinsocker
4 msk kallt, starkt kaffe
4 msk smält smör eller margarin
Om man vill kan man tillsätta kakao efter eget behag för att få hela tårtan i choklad
Till formen
ca 1 msk smör eller margarin
ca 1 msk ströbröd
- Sätt ugnen på 200 grader
- Vispa ägg och socker pösigt
- Tillsätt mjölken och matfettet.
- Rör försiktigt ner vetemjölet, blandat med kakaopulver, vanillinsocker och bakpulver.
- Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda cirka 50 minuter på 200 grader.
- Gör glasyren under tiden, så här: Vispa ihop florsocker, kakaopulver, vanillinsocker, kaffe och matfettet i en skål till smeten blir ljus.
- När kakan svalnat skär du den i två bottnar och brer glasyrn mellan bottnarna och ovan på tårtan.
- Dekorera efter smak.
Vill man göra den ännu mer Muminaktig, kan man göra kakan i en Muminsockerkaksform.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar